Kom igång!

Materialet är uppdelat efter olika åldersgrupper. Klicka fram materialet som passar för ditt lag, Fyll i din mejladdress – sen är det bara att sätta igång.

Tips!

Få en känsla för de olika materialen
genom att titta på filmerna!

Utbildningsblock FÖR ALLA ÅLDRAR

Vår värdegrund och våra värdeord

Lektionen gäller från 8 år och uppåt. Med den här lektionen får du som ledare underlag för gå igenom och diskutera AIK Hockeys värdeord med laget.

Lagets regler | från 9 år och uppåt

I lektionen får ni utveckla laget egna regler utifrån AIK Hockeys värdeord och skriva ner tre regler som alla kan följa och förstå.

Utbildningsblock 7-10 år

Att vara en bra kompis | Upp till 7 år

Hur är vi bra kompisar? Vi pratar om vår värdegrund och vårt beteende för att alla ska tycka att det är kul att komma till träning, match eller cup.

Att vara en bra lagkamrat | 8-9 år

Hur är vi bra lagkamrater? Vi pratar om vår värdegrund och vårt beteende för att alla ska tycka att det är kul att komma till träning, match eller cup.

Laget före jaget | 10 år

Hur påverkas vi som spelare om vi spelar som ett lag? Vi pratar om vår värdegrund och vårt beteende för att alla ska tycka att det är kul att komma till träning, match eller cup. 

Utbildningsblock 11-14 år

Tobak och dess konsekvenser | 11 år

Hur påverkas vi om någon i laget använder tobak? Vi pratar om vår värdegrund och vårt beteende för att alla ska tycka att det är kul att komma till träning, match eller cup.

Rasism och fördomar | 12 år

Hur tror ni att rasism och fördomar påverkar oss? Vi pratar om vår värdegrund och vårt beteende för att alla ska tycka att det är kul att komma till träning, match eller cup.

Att vara en förebild | 13 år

Vem kan vara en förebild? Vi pratar om vår värdegrund och vårt beteende för att alla AIK:are ska tycka att det är kul att komma till träning, match eller cup.

Sexuella läggning och etnicitet | 14 år

I AIK ska vi behandla med respekt oavsett vem man blir kär i eller var man kommer ifrån. Värdegrundsarbetet i AIK handlar om att alla ska kanna sig välkomna och respekterade.

Utbildningsblock 15-18 år

Att vara en förebild | 15 år

Vem kan vara en förebild? Vi pratar om vår värdegrund och vårt beteende för att alla ska tycka att det är kul att komma till träning, match eller cup.

Allas rätt att vara den de är | 16 år

Hur mår vi när vi verkligen får vara den vi är? Vi är alla olika som individer och måste få tillåtas att vara oss själva för att känna oss trygga och kunna utvecklas.