Om utbildningen
FIELD SKILLS IDROTT

Field Skills Idrott erbjuder alla föreningar en kostnadsfri digital utbildning för ett strukturerat värdegrundsarbete. Genom utbildningen får ledare, utövare och föräldrar möjlighet att utveckla föreningens värdegrund.

Om din förening genomför ett kontinuerligt och strukturerat värdegrundsarbete kan vi tillsammans skapa delaktighet, engagemang och på sikt skapa en bättre miljö att växa och utvecklas i.

Få din unika föreningssida

Kontakta henrik.larsson@fieldskills.se för att få din föreningssida med era färger och logotyp. Allt är kostnadsfritt och utan bindningstider.

Personer som spelar volleyboll.
Person som spelar tennis.

Så GENOMFÖRS värdegrundsarbetet

Värdegrundsarbetet inleds med att gruppvis diskutera hur vi ska vara mot varandra. Därefter fördjupas arbetet gradvis inom olika teman anpassade till utövarnas ålder.

Utbildningsplan
– Från 7 år ”Hur ska vi vara mot varandra?”
– Från 7 år ”Gruppens regler”
– Upp till 7 år ”Att vara en bra kompis”
– 8 till 9 år ”Att vara en bra kamrat”
– 10 år ”Gruppen och jaget”
– 11 år ”Antimobbning”
– 12 år ”Mot rasism, fördomar och diskriminering”
– 13 år ”
Att vara en förebild”
– 14 år ”Sexuell läggning och etnicitet”
– 15 år ”Alkohol och grupptryck”
– 16 år ”Allas rätt att vara den de är”

Utbildningen ursprungligen från AIK hockey

2021 lanserade AIK Hockey värdegrundsutbildning ”Mitt bästa jag”. Utbildningen är uppbyggd för att föreningens spelare och ledare ska nå ”Mitt bästa jag” som spelare, ledare, förening och människa. Denna utbildning ligger till grund för Field Skills Idrott. 

Utbildningen bygger på att hela föreningen genomgår ett värdegrundsarbete där alla är delaktiga och tillsammans skapar en bättre miljö att utvecklas i. I AIK Hockey följer föreningen utbildningsplanen som berör olika teman för varje ålder.

Utbildningen är skapad av hockeyprofilen Anders Gozzi och värdegrundsexperten Jan Lindh. Digitaliserad av Sveriges Bryggerier. Se ledarfilmen med Anders och Jan för att få veta mer om hur Field Skills Idrott genomförs i föreningen och vad som förväntas av dig som ledare.

Se ledarfilmen med Anders Gozzi och Jan Lindh (25 min) >>